Bike wont start
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 40
Like Tree1Likes

Thread: Bike wont start

  1. #1
    Member G.Jeffrey's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    31

    Bike wont start

    I just rebuilt my carburetors on my 1980 CM400T reinstalled the carbs now the bike want start. It will crank but not start. Seems like I not getting any fuel to spark plugs any suggestions

  2. #2
    Senior Member Crashoverride's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    St. Catharines Ontario Canada
    Posts
    862
    If you open the bowl drain screw is there fuel in the bowls?
    Bike Build http://www.hondatwins.net/forums/1-p...rst-timer.html

    1971 CL350 - SUNRUNNER
    Rebuilt Top end with stock Pistons and Rings
    PAMCO + E Start Ignition 4000 Miles on it +
    LED Instrument lights
    Common Motor Rec/Reg
    Common Motor Black bucket + 35w headlight kit
    Custom voltmeter + Tach.
    2009 Versys 650

  3. #3
    Member G.Jeffrey's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    31
    Yes there is

  4. Remove Advertisements
    HondaTwins.net
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member 80cb400t's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    BC
    Posts
    711
    how far apart did you take them? If all the way did you bench sync? did you change the idle screw at all? Mixture screws all 2ish turns out? Are the carb boots in good shape?

    My favourite thing to check is that the kill switch is set to run (yes I've done this)
    1980 CB400T - 1 running, 1 parts bike
    1965 CB160 - 1 kind of running, 1 parts bike

  6. #5
    Member G.Jeffrey's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    31
    I replaced all the internal parts o rings float float pin both jets both needle Jet screws turned out 2 turns also I am blowing main fuse and tail light fuse when I try to crank it over

  7. #6
    Senior Member Rob Axel's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Savannah Ga.
    Posts
    1,262
    Squirt some fuel into the intake.. see if it fires.. if not.. check ur spark.. if ur blowing fuses..I'm bettingvyur not getting fire..
    "Yes, my hands and nails have grease stains. I ride vintage!"
    -xulf13-

  8. #7
    Member G.Jeffrey's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    31
    I have sprayed starter fluid into the carb I have checked spark and even replaced spark plugs. Still wont start

  9. #8
    Senior Member Rob Axel's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Savannah Ga.
    Posts
    1,262
    But do you have spark?
    "Yes, my hands and nails have grease stains. I ride vintage!"
    -xulf13-

  10. #9
    Member G.Jeffrey's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    31
    Yes I have checked for spark on both cylinders and I have spark on both sides

  11. #10
    Senior Member Crashoverride's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    St. Catharines Ontario Canada
    Posts
    862
    If you try to start it a few times and pull the plugs right after are they wet?
    Bike Build http://www.hondatwins.net/forums/1-p...rst-timer.html

    1971 CL350 - SUNRUNNER
    Rebuilt Top end with stock Pistons and Rings
    PAMCO + E Start Ignition 4000 Miles on it +
    LED Instrument lights
    Common Motor Rec/Reg
    Common Motor Black bucket + 35w headlight kit
    Custom voltmeter + Tach.
    2009 Versys 650

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •