HondaTwins Forums

Compession question

Thread: Compession question

Tags: None
  1. sclemens's Avatar

    sclemens said:

    Compession question

    Hello everyone and Happy 4th of July. I got my CB450K7 back up and running today. Adjusted the valves to .002 last week. Ran a compression test after the bike was warmed up with choke off and throttle wide open. Left side came back at 170 and right came back at 180. Is this normal or reason to be concerned? Thanks
     
  2. TOOLS1's Avatar

    TOOLS1 said:
    What is it with the popularity of compression checks? Those are very good numbers! I am surprised you got numbers that high.
    TOOLS
     
  3. ancientdad's Avatar

    ancientdad said:
    Seems like it's running neck and neck with torque values on every bolt lately... yep, that bike should run well, and I'd only be concerned when the variation is great enough to not be easily blamed on the compression gauge's inaccuracy
    Tom

    Ride along at the drag strip - https://www.youtube.com/watch?v=20jFPazXlvU



    running points... because I'm too old for mysteries that begin with pushing
     
  4. Remove Advertisements
    HondaTwins.net
    Advertisements
     

  5. mike in idaho's Avatar

    mike in idaho said:
    +1, makes one wonder about how many engines that had lots of miles left in them got torn apart just because "it's 20 pounds low on compression, I need to do something".
    '65 YG1
    '65 CB160
    '66 CL160
    '67 CL77
    '68 TR6
    '69 T100R
    '69 T120R
    '72 Commando 750
    '78 XS650E
    '79 Gl1000
    '81 440 LTD
    My company car is a Kenworth
     
  6. TOOLS1's Avatar

    TOOLS1 said:
    Quote Originally Posted by mike in idaho View Post
    +1, makes one wonder about how many engines that had lots of miles left in them got torn apart just because "it's 20 pounds low on compression, I need to do something".
    I have been given several box's of them.
    TOOLS
     
  7. sclemens's Avatar

    sclemens said:
    Engine has around 8K on it. Seem to run well. I was worried that some damaged may have happened with a worn tappet that was replaced. Thanks for the feedback